Wijkteamtrajectkaarten. Welke hulp kan een wijkteam bieden? Van aanmelding tot ondersteuningsplan
Welke hulp kan een wijkteam bieden? En hoe leg je dat uit aan mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)? Met deze vragen zijn wijkteammedewerkers van MEE Rotterdam Rijnmond samen met collega’s van het Landelijk Kenniscentrum LVB aan de slag gegaan. Dat leverde de tool Wijkteamtrajectkaaren op. Hiermee leg je aan de hand van plaatjes eenvoudig uit welke hulp je als wijkteam kunt bieden.
De tool bestaat uit:
– een setje kaarten voor de professional met aandachtspunten en tips
– een setje kaarten voor de cliënt met ruimte voor notities
– een oplegger met gebruikstips
Waar zet je deze tool voor in?
De ondersteuning en hulp die een wijkteam biedt is divers en niet altijd duidelijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Gezinnen komen soms niet met hun hulpvraag bij het wijkteam. Met behulp van deze tool leg je eenvoudig aan de hand van plaatjes uit welke hulp je als wijkteam kunt bieden. En kunnen mensen met een LVB zien bij welke stap ze zitten in het traject.
Hierdoor werk je als wijkteamprofessional eenduidiger en voor (nieuwe) professionals bieden de beschreven stappen houvast tijdens het werk.
Wie kan deze tool gebruiken?
De wijkteam trajectkaarten zijn specifiek voor de wijkteamprofessionals en voor de cliënten, jeugdigen en jongvolwassenen met een LVB. Maar ook loketmedewerkers van de gemeente kunnen de tool geven aan mensen die hulp zoeken van een wijkteam.
Meer informatie
Je kunt deze tool en andere informatie vinden op de website van het Landelijk Kenniscentrum LVB.
Deze tool is onderdeel van de Toolkit Blik op LVB.
Meer kennis op doen over LVB? Volg de gratis en geaccrediteerde E-learning Zie jij het, die LVB?