Problematisch gedrag

Begrijp je medicijn: handleiding

Begrijp je medicijn geeft jongeren begrijpelijke en betrouwbare uitleg over veelgebruikte medicijnen in de kinder- en jeugdpsychiatrie. De uitleg dient als aanvulling op de bijsluiter, en gaat onder meer over de werking van de medicatie, mogelijke bijwerkingen, de beste manier om te stoppen en de gevolgen van het gebruik ervan.

Waar zet je deze tool voor in?

Begrijp je medicijn dient als aanvulling op de bijsluiter en gaat in op vragen over veelgebruikte medicijnen in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Veel jongeren (en ouders) willen bijvoorbeeld weten hoe hun medicijn werkt, welke bijwerkingen er kunnen optreden, of de medicijnen verslavend zijn, hoe lang zij ze deze moeten innemen en of de werking na verloop van tijd kan afnemen.

Wie kan deze tool gebruiken?

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie maakt de kennis van Begrijp je medicijn toegankelijk voor kinderen en tieners, en hun ouders. De tool is breed inzetbaar door behandelaren die werken met medicijnen in de kinder- en jeugdpsychiatrie, zoals psychiaters en verpleegkundig specialisten.

Meer informatie

Er is ook een Begijp je medicijn voor ouders en behandelaren. Deze is te vinden op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Heb je vragen over het project? Neem dan contact op met Charlotte van 't Spijker via c.vantspijker@kenniscentrum-kjp.nl.

Was deze informatie nuttig?