Seks en Relaties

Shame Sexting

Meiden met een migratieachtergrond die slachtoffer zijn van shame sexting, lopen ook risico op eergerelateerd geweld. Praten met (hun) ouders over (shame) sexting vraagt van sociaal professionals knowhow en een culturele en religieuze sensitiviteit.

Deze overzichtskaart geeft een overzicht van diverse artikelen en tools voor professionals om hun kennis en competenties uit te breiden. Het gaat om gespreksvoering met (groepen) ouders met een migratieachtergrond. Seks is voor hen een taboeonderwerp, dus sexting en ook shame sexting worden niet besproken. Online weerbaarheid wordt daardoor niet gestimuleerd. 

Shame sexting overzichtskaart

Via de link hierboven download je de overzichtskaart.

Waar zet je deze tool voor in?

Deze tool draagt bij aan begripsvorming bij professionals over shame sexting bij jongeren met een migratie-achtergrond. Met de tool breiden professionals hun kennis uit en worden handvatten geboden voor professionals en ouders. Hiermee wordt ingezet op een preventieve aanpak waarbij handelingsvaardigheden worden versterkt.

Wie kan deze tool gebruiken?

Deze tool is bedoeld voor professionals, vrijwilligers, en ouders (met migratie achtergrond).

Meer informatie

Lees meer over shame sexting op de website van Kennisplatform Integratie & Samenleving.

Beluister aflevering 2 vande podcast Aan de schandpaal over negatieve ervaringen met sexting van twee tienermeiden met een Marokkaans-Turkse achtergrond.

Was deze informatie nuttig?